Automaat rijbewijs halen

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil om tijdens het uitzoeken van een rijopleiding te kiezen tussen een geschakelde of automaat lesauto. Maar wist je dat in 2019 bijna 51% van de nieuw geregistreerde personenauto’s voorzien is van een automaat? In 2020 was dit zelf 66%! Dat was 10 jaar geleden nog geen 20%.

66%
van de nieuw verkochte auto's in 2020 was een automaat
Foto_automaat_rijles-1612518368.jpg

Automaat rijles vs geschakeld

Veel aspecten uit de rijopleiding zijn voor zowel automaat als handgeschakeld hetzelfde. Wanneer je in een geschakelde lesauto begint, zal je vooral bezig zijn met het onder de knie krijgen van de koppeling en het tegelijkertijd schakelen. Daarnaast leer je gelijk om het voertuig goed onder controle te krijgen en moet je je ogen op de weg houden. Best veel handelingen die je tegelijkertijd aan bod komen.

Het grote voordeel van een automaat is dat je geen koppeling en versnellingspook hebt. Hierdoor hoef je je alleen te focussen op de beheersing van het voertuig en het kijken op de weg. Hierdoor wordt het makkelijker om je aandacht te verdelen. Met als voordeel, een voorsprong in je rijopleiding.

Foto_vierkant_rijles_automaat1.jpg

Wanneer kies je voor handgeschakeld

Het kan natuurlijk zijn dat de auto waarin je na je rijopleiding gaat rijden een handgeschakelde transmissie heeft. Of dat je het simpelweg prettiger vindt om uiteindelijk te kunnen schakelen. Dan is geschakeld leren rijden voor jou de beste optie. Met een automaat rijbewijs mag je geen handgeschakelde auto besturen. Daarvoor moet je dan opnieuw examen doen.

Rijlespakketten

Wij geloven dat iedereen in zijn of haar eigen tempo leert autorijden. Of je nu stiekem al wat met je pa geoefend hebt op een verlaten parkeerterrein of de gedachte aan de snelweg alleen al eng vindt. Daarom werken wij met meerdere lespakketten. Er zit altijd wel een pakket voor jou bij!

Geen inschrijfkosten
Nieuwste lesauto's
CO2 neutrale rijlessen
Niet goed, geld terug
Basic
1599,-
Je kijkt liever de 🐈 uit de boom of hebt al rijervaring
20 uur rijles 1 tussentijdse toets 1 praktijkexamen Persoonlijk leerplan
Better
2099,-
Je hebt stiekem al 'n beetje 🚗 leren rijden van je pa
30 uur rijles 1 tussentijdse toets 1 praktijkexamen Persoonlijk leerplan
Complete
2849,-
Kies voor zekerheid en vergroot je slagingskans 🥳
40 uur rijles 1 tussentijdse toets 1 praktijkexamen Persoonlijk leerplan Gratis theoriebox t.w.v. €79,- Gratis examentraining theorie t.w.v. €60,- Gratis anti-slipcursus t.w.v. €129,-
website-business-1.jpg

Rijinstructeur Robin

Onze rijinstructeur voor automaat rijlessen is Robin. Robin heeft, voordat hij rijninstructeur werd, in een herenmodezaak gewerkt. Hij weet dus als geen ander hoe belangrijk het is om naar anderen te luisteren en waar nodig maatwerk te leveren. Veel leerlingen ervaren zijn aanpak van een relaxte sfeer als zeer prettig. Bij Robin mag je fouten maken zodat je daarvan kunt leren.

Reviews

Wat andere zeggen over Into Traffic

Djamila Ploeg
Goede ervaring bij Robin gehad! Bij hem hoef je niet bang te zijn om fouten te maken, hij kijkt naar de individu en hoe jullie samen het rijbewijs kunnen halen. Hij zal je eerlijk vertellen hoever je in het proces bent en wanneer je je rijbewijs zou kunnen halen. Bedankt Robin! Meer weergeven
Djamila Ploeg gaf ons:
Pascal Gerrits
Geduldig, gezellig maar vooral leerzaam! Robin heeft echt engelengeduld en kan zich goed verplaatsen in de leerling. Wat ik écht pluspunten vind, is dat Robin RIS opleider is, waardoor je in kleine stapjes alles leert! Ook de eigen inbreng vind ik top! Bij Robin mag je zelf ideeën aanbrengen over wat of waar jij graag zou willen lessen. Zo heb ik binnenkort een rijles in Amsterdam! Waar anders vind je die flexibiliteit?! Meer weergeven
Pascal Gerrits gaf ons:
lesauto-01-new2.jpg

Gratis proefles in een automaat

Ben jij klaar voor je eerste rijles? Dan is het wel zo fijn dat jij je op je gemak voelt in de lesauto en het klikt met je rijinstructeur. Daarom kun je bij ons vrijblijvend een proefles aanvragen zodat we kennis kunnen maken.

Echt gratis, je zit nergens aan vast
Thuis opgehaald en gebracht
Je kunt direct starten